Риболовната квота за 2024 г. за Алжир за червената риба тон ще бъде увеличена до 2046 тона

  • 15 март 2024 11:40

  • 222
  • 1
Риболовната квота за 2024 г. за Алжир за червената риба тон ще бъде увеличена до 2046 тона
© pixabay

Международната комисия за опазване на рибата тон в Атлантическия океан (ICCAT) планира през 2024 г. да увеличи риболовната квота на червена риба тон за Алжир до 2046 тона, съобщи министерството на  риболова и производството на рибни продукт на страната, цитирано алжирската новинарска агенция АПС.

Решението е взето на заседание на втората подкомисия на ICCAT, проведено в Мадрид с участието на  Амар Ухели – заместник-началник на отдела на министерството за специализирания и широкомащабен риболов. 

Европейският риболовен флот е уловил 3,4 милиона тона риба през 2022 г.

„Заседанието беше белязано от приемането на плана на Алжир за риболов през 2024 г., който предвижда увеличаване с пет допълнителни съда на капацитета на риболовния флот за улов на червена риба тон, в допълнение към одобрението на промени в квотата на Алжир с допълнителни 23 тона като компенсация за 2023 г., като по този начин общият обем на националната квота за тази година се увеличава до 2046 тона“, пише в официално заявление на министерството. 

За първи път риболовният план на Алжир включва регистрация в регистъра на ICCAT на собствена ферма за угояване на червена риба тон, което ще позволи на Алжир да започне процеса „от следващия риболовен сезон“, съобщава министерството. 

Заседанието е дало възможност на участниците да обсъдят улова на червена риба тон и плановете за угояване, както и мерките за инспекция и управляване на риболовния капацитет в Атлантическия океан и Средиземно море през сезон 2024, заключва министерството на риболова и производството на рибни продукт на Алжир. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
222 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 08:59

1
❤️ Г­о­р­­­е­­­щ­и­ ­м­о­­м­­­и­­­ч­­е­­­т­­а­­ ­­­в­и­ ­­­о­­­ч­­­а­­­к­­­в­­а­­т ­-­ X­1­­8­­­.­­F­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини