Египет покани лидера на “Хамас” в Кайро за обсъждане парижкото предложение за примирие с Израел

  • 31 януари 2024 13:56

  • 606
  • 2
Египет покани лидера на “Хамас” в Кайро за обсъждане парижкото предложение за примирие с Израел
© Getty images (архив)

Политическият лидер на палестинското движение “Хамас” Исмаил Хания (на снимката) обяви, че е получил покана от египетските власти да посети Кайро за обсъждане на парижкото предложение за спиране на огъня в ивицата Газа, съобщи в. “Ал Ахрам”, цитиран от БТА.
 
Хания посочи, че е готов да дискутира “сериозни” инициативи, които могат да доведат до “всеобхватно” примирие. По думите му главната цел на “Хамас” е да спре “агресията” в Газа и гарантира излизането на израелската войска от анклава на брега на Средиземно море.
 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2849

Предложението за примирие от Париж е резултат на преговори с участието на директора на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилиям Бърнс, катарския премиер и външен министър шейх Мохамед бин Абдулрахман ал Тани и ръководителя на египетското разузнаване Абас Камел.
 

Според израелската телевизия “Канал 12” (Channel 12) предложението предвижда 45-дневно спиране на огъня, при което между 35 и 40 израелски заложници да бъдат разменени срещу между 100 и 250 държани в затвори в Израел палестинци за всеки един заложник. Сделката е “единственият път за деескалация на ситуацията”, заяви министър-председателят на Катар.

Преговорите между Израел и "Хамас": Какви са шансовете за временно примирие

Последвайте канала на

Novini.bg
606 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 11:06

2
❤️ Г­­­о­­р­е­­­щ­­и­ ­­м­­­о­­м­­и­ч­е­т­­а­­ ­­­в­­­и­­ ­­о­ч­­а­­­к­­­в­а­­­т ­­-­ X­­1­8­­­.­­­F­­U­­­N

2024.01.31 | 18:12

1
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини