Бившият лидер на хунтата в Гвинея е избягал от затвора

  • 04 ноември 2023 15:00

  • 1021
  • 1
Бившият лидер на хунтата в Гвинея е избягал от затвора
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Бившият ръководител на военната хунта, превзела властта в Гвинея през 2008 г., Муса Дади Камара днес е избягал от затвора в столицата на страната Конакри заедно с трима други високопоставени военни, съобщи по радиото министърът на правосъдието на страната Чарлз Райт, цитиран от БТА.

По-рано днес местни жители съобщиха, че по улиците на гвинейската столица Конакри са били забелязани военни превозни средства и специални части, а от административния център на полуостров Калум, и в района се чува стрелба.

Стрелба в столицата на Гвинея

Местни медии, позовавайки се на свои източници, съобщиха по-рвано, че безредиците в Конакри са свързани с въоръжен опит за освобождаване на Камара от затвора. 

Начело на Гвинея е военният лидер Мамади Думбуя, който превзе властта чрез преврат през 2021 г. Тя е една от осемте страни в Западна и Централна Африка, в които през последните три години военните свалиха правителството. В Мали, Нигер, Буркина Фасо, Чад и Габон военните също са на власт.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1021 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.04 | 15:29

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини