Стрелба в столицата на Гвинея

  • 04 ноември 2023 12:04

  • 888
  • 1
Стрелба в столицата на Гвинея
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

По улиците на гвинейската столица Конакри днес бяха забелязани военни превозни средства и специални части, а от административния център на полуостров Калум, и в района се чуваше стрелба, съобщиха четирима местни жители цитирани от Ройтерс.

Източник от въоръжените сили, поискал да остане анонимен, потвърди, че е била чута стрелба в района, наречен Калум, но отказа да предостави повече подробности.

"Имаше много стрелба през нощта около 04:00 ч. и тази сутрин отново чуваме изстрели", каза по телефона пред Ройтерс жителката на Калум Амината Сума. Мерките за сигурност по улиците на Конакри са били засилени, а входът към Калум е бил блокиран, разказаха местните жители, станали очевидци на събитията.

В Калум се намират президентският дворец и други официални административни сгради, както и сградата, в която е затворен бившият ръководител на военната хунта от 2008 година Муса Дади Камара и други войници.

Местни медии, позовавайки се на свои източници, твърдят, че безредиците в Конакри са свързани с въоръжен опит за освобождаване на Камара от затвора. Агенция Ройтерс посочва, че към момента не е успяла да потвърди достоверността на тази информация.

Жена, оцеляла при стрелбата в САЩ: Лежах върху дъщеря си, а майка ми лежеше върху мен

Начело на Гвинея е военният лидер Мамади Думбуя, който превзе властта чрез преврат през 2021 г. Тя е една от осемте страни в Западна и Централна Африка, в които през последните три години военните свалиха правителството. В Мали, Нигер, Буркина Фасо, Чад и Габон военните също са на власт.

Агенция Ройтерс отбелязва, че към момента властите в Гвинея не са отговорили на запитване за коментар относно обстановката в Конакри, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
888 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.04 | 15:31

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини