Египет разреши любителската фотография на обществени места

  • 09 август 2022 11:54

  • 508
  • 1
Египет разреши любителската фотография на обществени места
© Getty images (архив)

Египетското правителство издаде указ, с който разрешава любителската некомерсиална фотография на публични места, но при спазване на определени условия, съобщи в. “Ал Ахрам”, предаде БТА.

Според новите разпоредби египетските граждани, пребиваващите в африканската страна чужденци и туристите вече могат да правят снимки на обществени места, без да заплащат такса и без да имат специално разрешение.
Позволено е използването на всички видове аналогови и дигитални фотоапарати, персонални видеокамери и стативи.

Оборудване, което би блокирало обществените пътища като професионална фотографска техника, отражателни чадъри и изкуствено външно осветление могат да се използват само със специално разрешение.

Забранено е снимането на сгради, недвижими имоти и съоръжения на министерствата на отбраната, на военното производство и на вътрешната работа, съдебни институции и други държавни учреждения.

Забранено е и публикуването на фотографии, които могат да уронят имиджа на страната, да обидят гражданите й и да нарушат обществения морал. Не е разрешено снимането на деца и снимането и публикуването на фотографии на египетски граждани без писменото им съгласие.

През 2019 година Бордът на директорите на Върховния съвет за антиките разреши снимките с аналогови и дигитални фотоапарати, видеокамери, както и на камери на мобилни телефони в музеите и археологическите обекти, при условие, че не се използва светкавица.

Египет узакони 141 църкви и прилежащи към тях сгради

Валери Зайцев
508 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ФАРАОН

2022.08.09 | 16:24

1
КАЗАХ ДА СПРЕТЕ ГАЗТА НА ЕВРЕИТЕ! ШЕ ВИ СМЛАТИМ!

Добави коментар

Водещи новини