Коалиционен партньор в германското правителство призова за план, подобен на британския за изпращане на мигранти в Руанда

  • 25 април 2024 15:51

  • 268
  • 1
Коалиционен партньор в германското правителство призова за план, подобен на британския за изпращане на мигранти в Руанда
© Getty images (архив)

Депутати от либералната Свободна демократическа партия (СвДП), която е най-малкият партньор в управляващата тройна коалиция в Германия, призовават Берлин да сключи споразумения за релокация на кандидати за убежище с трети страни по примера на спорния британски миграционен пакт с Руанда, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1551

"Смятам, че ще е добре да помислим за това процедурите, свързани с убежището, да се извършват в трети страни, извън Европа", каза лидерът на парламентарната група на СвДП Кристиян Дюр".

"С въвеждането на подобна мярка ще можем да внесем яснота в правилата за предоставяне на закрила и да направим така, че хората, за които няма никакъв шанс да останат тук, да не тръгват по опасния маршрут през Средиземно море", каза той.

СвДП в момента е най-малкият коалиционен партньор в правителството на канцлера Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 и управлява заедно с лявоцентриската Германска социалдемократическа партия и Зелените.

Британският парламент одобри във вторник спорното споразумение с Руанда, което ще позволи на британските власти да депортират там кандидати за убежище, които пристигат в Обединеното кралство без редовни документи.

Според условията на сделката, когато пристигнат в източноафриканската държава, депортираните мигранти пак ще имат възможност да подават заявления за получаване на убежище във Великобритания, но ще изчакват в Руанда, докато трае разглеждането им и през това време няма да имат право да се връщат в Обединеното кралство, независимо от страната си на произход.

Консервативното правителство на Обединеното кралство на Риши СунакРиши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 г. в Саутхемпшир, бе подложено на остри критики в международен план заради плана, както и на упреци по отношение на разходите по него.

Риши Сунак: Нищо няма да спре депортирането на мигранти в Руанда

Германските консерватори обаче следят с интерес темата за споразумението между Великобритания и Руанда. Депутати от дясноцентристкия Християндемократически съюз на бившия премиер в Берлин Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и сестринската му партия Християнсоциалния съюз отдавна настояват процедурите на ЕС, свързани с даване на убежище, да се извършват извън блока.

Правителството на Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 заяви, че ще проучи въпроса. Очаква се на 20 юни да бъде представен доклад по темата, по време на среща на канцлера с премиерите на 16-те германски провинции.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
268 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.25 | 16:20

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини