Египет достигна най-ниските нива на разпространение на COVID-19 след началото на пандемията

  • 27 юли 2021 16:07

  • 605
  • 0
Египет достигна най-ниските нива на разпространение на COVID-19 след началото на пандемията
© Getty Images/Guliver

Здравното министерство на Египет обяви 35 нови случаи на COVID-19 за изминалото денонощие, като с това страната достига най-ниските нива на заразяване от началото на пандемията, съобщи онлайн изданието "Иджипт индипендънт", цитирано от БТА. Общият брой на регистрираните инфекции достигна 284 059, а на починалите след положителен тест 16494, седем от тях в понеделник. 358 души са напуснали изолационните болници след приключване на карантината им, с което общият брой на оздравелите става 227 970.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

През юни комисията за управление на COVID кризата в Египет отмени наложените в началото на май заради третата вълна ограничения. Едно от тях беше намаляване на работното време на заведенията и магазините до 21 часа. В момента в сила е лятното работно време, според което магазините и моловете имат право да са отворени до 23 часа през работните и до полунощ през почивните дни, а кафенетата и ресторантите до 1 часа през нощта през цялата седмица. Позволеният капацитет е 75 процента. Нарушенията се наказват с глоба и затваряне за две седмици. При повторно неспазване на правилата затварянето е за един месец.

Остават в сила и други ограничения. Ресторантите и кафенетата нямат право да предлагат наргилета, религиозните празненства са забранени, а сватби могат да се провеждат само на открито.

В средата на юни египетските власти обявиха, че за данъчната 2020/2021 година са осигурени 46 милиона дози ваксини срещу COVID-19, като целта е до края на тази година да бъдат имунизирани 40 процента от населението. През юни започна и местното производство на китайската ваксина "Синовак".

Египет очаква нови доставки на три ваксини на фона на спад в броя на новите случаи на COVID-19

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
605 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини