Шестима души са арестувани по подозрение, че са планирали да убият президента на Мадагаскар

  • 23 юли 2021 18:20

  • 502
  • 0
Шестима души са арестувани по подозрение, че са планирали да убият президента на Мадагаскар
© Getty Images

Шестима души, сред които французин, са арестувани по подозрение, че са планирали убийството на президента на Мадагаскар. Това съобщи днес мадагаскарският министър на обществената сигурност Роделис Фаномезанцоа Рандрианарисон, цитиран от Ройтерс.

По думите му един от арестуваните е френски гражданин, двама са с двойно гражданство, френско и малгашко, а останалите трима са с малгашко гражданство. Вчера главната прокуратура на островната държава в Индийския океан обяви, че след едномесечно разследване полицията е арестувала шест човека, подготвяли покушение срещу държавния глава, предава БТА.

Съветник на президента Андри Раджоелина каза днес, че двама от задържаните са служили във френската армия. Външното министерство в Париж заяви, че е информирано и че ще окаже консулска помощ на френските граждани, ако те пожелаят.

Раджоелина завзе властта в бившата френска колония през март 2009 г. с преврат, който свали Марк Раваломанана. Той остана начело на временно правителство до 2014 г. На изборите през 2019 г. Раваломанана се изправи срещу Раджоелина, но загуби с малка разлика. Той обвини противника си, че е спечели с измами.

Борислава Борисова
502 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини