Премиерът на Тунис уволни петима министри от новия кабинет

  • 15 февруари 2021 16:05

  • 242
  • 1
Премиерът на Тунис уволни петима министри от новия кабинет
© gettyimages

Тунизийският премиер Хишем Мешиши уволни петима министри от наскоро променения кабинет, преди още новият правителствен състав да е положил клетва пред президента. Това се случва на фона на политически блокаж в северноафриканската страна, съобщи БТА.

Министрите на правосъдието, промишлеността и енергетиката, спорта, на земите и държавната собственост и на земеделието са освободени, заяви кабинетът.

Полицията блокира центъра на Тунис

Мешиши е натоварил петима министри от настоящия състав на правителството да ръководят овакантените ресори.

На 26 януари тунизийският парламент одобри предложените от премиера промени в кабинета, които засегнаха 11 министри, въпреки протестите и резервите на президента Каис Сайед. Държавният глава беше против номинациите на няколко министри в обновения състав на правителството с мотива, че около тях има твърдения за корупция и конфликт на интереси.

Тунис премина през икономически спад на фона на безредици и екстремистки нападения след бунта, свалил дългогодишния диктатор Зин ал Абидин бен Али през 2011 г. Бунтът в Тунис вдъхнови тези от Арабската пролет в периода 2010 - 2011 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Nicolea17

2021.04.10 | 03:59

1
­­В­­­и­­­ж­­­т­­­е­­ ­м­­о­­я­т­­­а­­­ ­т­и­­­й­­­н­­­ ­­­п­­­у­­­т­­­к­­а­­ ­­­-­ ­­W­­W­­­W­­­.­­B­­­G­­1­­7­­­.­­­C­­­L­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини