За пръв път от години слон бе забелязан в природата в Сенегал

  • 30 януари 2020 18:42

  • 1376
  • 0
За пръв път от години слон бе забелязан в природата в Сенегал
© Pixabay

Този месец за пръв път от години слон бе забелязан в национален парк в източната част на Сенегал, предаде Франс прес. Според дирекцията на парка това е знак, че бракониерството в страната намалява.

"Забелязахме слон на 35-45-годишна възраст, който остана две-три минути край пътя, преди да се отдалечи", поясни Филип Хеншел, директор за Западна и Централна Африка на американската неправителствена организация "Пантера". Той участвал в мисия за наблюдения в националния парк "Ниоколо Коба", на около 600 км югоизточно от столицата Дакар, предава БТА.

Два слона се разходиха по улиците на руския град Екатеринбур

След като наброяваше стотина екземпляра през 80-те години на миналия век, популацията на слоновете в страната значително намаля вследствие на бракониерството, сушата и обезлесяването. През последните няколко години някои индикации - екскременти, следи от стъпки и снимки, направени с камери за наблюдение, дадоха възможност да се констатира присъствието на няколко слона, включително женски и млади екземпляри, в "Ниоколо Коба", който е с площ над 9000 кв. км и е разположен близо до границите с Гвинея, Гвинея-Бисау и Мали.

Последвайте канала на

Novini.bg
1376 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини