ИД пое отговорност за атаката в Нигер

  • 14 януари 2020 20:27

  • 949
  • 0
ИД пое отговорност за атаката в Нигер
© gettyimages (архив)

Групировката "Ислямска държава" (ИД ) пое днес отговорност за най-смъртоносната атака в историята на Нигер, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

В неделя говорител на нигерското правителство съобщи, че при нападението в четвъртък срещу военен лагер близо до границата с Мали са били убити 89 войници и 77 терористи. В изявление, засечено от американския Център за наблюдение на екстремистите в интернет (SITЕ), ИД твърди, че е убила над 100 нигерски войници, че нейните бойци са изгорили казармите им и голям брой военни автомобили, след което се оттеглили, отнасяйки оръжия, муниции и коли. 71 нигерски войници бяха убити при атака в същия район миналия месец. ИД пое отговорност и за това нападение, което доскоро бе най-смъртоносното в историята на Нигер.

Убиха военни и джихадисти при нападение в Нигер

Вчера френският президент Еманюел Макрон бе домакин на среща, посветена на борбата с джихадистите в Сахел. Преди да замине за участие в срещата, президентът на Нигер Махамаду Исуфу уволни началника на генералния щаб на въоръжените сили и командващия сухопътните войски.

Макрон събира Г5 Сахел в опит да сплоти антиджихадисткия фронт

Последвайте канала на

Филип Епитропов
949 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини