45 млн. души заплашени от глад в южната част на Африка

Рекордните 45 милиона души са изправени пред опасност от продоволствена криза през следващите шест месеца в южната част на Африка, предупреди днес ООН, цитирана от Ройтерс.

Причината за това е сериозната суша, сполетяла част от южноафриканските страни, а също така и неблагоприятните последици на природни бедствия като циклона Идай, който опустоши Мозамбик по-рано през годината.

"Сблъскваме се с най-лошата суша от 35 години в централните и западните райони по време на сезона на растеж на растенията. Трябва да се справим с назряващата извънредна ситуация по прехраната и с хранителните нужди на милиони хора", каза Маргарет Малу, директор за Южна Африка на Световната програма по прехраната.

Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО), Световната програма по прехраната и Международният фонд за развитие на земеделието отправиха съвместен призив за събиране на средства за преодоляване на последиците от климатичните промени в Африка.

Шест от деветте африкански страни, за които се очаква да понесат най-тежко промените в климата през следващите години, се намират в южната част на континента. Това са Демократична република Конго, Малави, Мозамбик, Танзания, Замбия и Зимбабве, отбелязва Ройтерс.

Коментари

  1. 2019.11.01 | 00:21

    abre shto da mrat horata ot glad bre dokaraite gi pri hemafrodita merkel i tia shte gi otgledjda kolko mu e ta tia uizhranva ubiicite ot isliamskata arfmia ta niamza da izhrani tezi krotki hora.

  2. 2019.10.31 | 23:01

    И в България е така глад мизерия ,болести ,анархия страна от третия свят сме !!!! Откакто дойде мутрата-тиква на власт ни разкова и съсипа с шайката си гроб!!!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Африка

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет