От ООН осъдиха удара по летището на Триполи

  • 08 април 2019 21:47

  • 1456
  • 2
От ООН осъдиха удара по летището на Триполи
©

Емисарят на ООН за Либия Гасан Саламе осъди въздушния удар срещу единственото действащо летище на Триполи и каза, че той е дело на Либийската национална армия на маршал Халифа Хафтар, предадоха световните агенции.

Малко след това силите на Хафтар потвърдиха, че са извършили удара, предадоха Ройтерс и ТАСС. Говорителят на ЛНА бриг. ген. Ахмед Мисмари каза, че неговите сили не са се целили в цивилни самолети, а само по самолет МиГ, който е бил паркиран на летището, предаде Ройтерс. Пред телевизия "Скай Нюз-Арабия" говорителят на ЛНА пък е казал, че мишена на удара са били два бойни самолета на либийските правителствени сили, предаде ТАСС.

Същевременно стана ясно, че френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на се е обадил на либийския премиер Файез Сарадж, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс. Двамата са обсъждали ситуацията със сигурността в Либия и по-специално тази в Триполи след ескалацията на напрежението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1456 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gogo

2019.04.09 | 19:48

2

sled 4 ili 6 dni tripoli pada
tozi v tripoli da lije amerikanskiq hui posle

асд

2019.04.09 | 13:05

1

хафтар гърми западните ислямисти и оон-то много загрижено. пак да ппопитам - дее демокрацията???? правата, свободите след демократичните бомби дето хвърляха фащ и франсетата??? или гепиха петрола, а населението го подавиха с ислямски терористи. да мълчи и да мисли само за оцеляването си.

Добави коментар

Водещи новини