Макрон нарече "престъпление срещу човечеството" продажбата на африкански мигранти като роб

  • 22 ноември 2017 18:42

  • 2716
  • 4
Макрон нарече "престъпление срещу човечеството" продажбата на африкански мигранти като роб
© Getty Images/Guliver (архив)

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на нарече днес престъпление срещу човечеството продажбата на африкански мигранти като роби в Либия. Разкритията за тази търговия бяха направени от телевизия Си Ен Ен, предаде Франс прес.

"Ние безусловно отхвърляме това и трябва да стигнем много по-далеч, за да разбием мрежите на трафикантите", каза Макрон след среща с президента на Гвинея Алфа Конде.

По-рано днес френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан каза, че Франция призовава за спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, на което да се обсъди въпросът за търговията с роби в Либия.

Миналата седмица Си Ен Ен представи репортаж, в който се вижда пазар на роби близо до Триполи, на който са продавани африкански мигранти. Днес Льо Дриан каза, че либийските власти са започнали разследване по въпроса. Той настоя за бързо правосъдие и допълни, че ако това не стане ще започне международна процедура за налагане на санкции.

Последвайте канала на

БТА
2716 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ico

2017.11.26 | 15:32

4
Педал вземи си ги при теб във Франция
гошо

2017.11.26 | 15:32

3
Заключването на шимпанзета в клетки също е престъпление.
вашата мм...

2017.11.26 | 15:32

2
А избитите от НАТО и ФАЩ стотици хиляди във Виетнам, Корея,Авганистан,Ирак,Либия,Югославия,Сирия и пр.не е никакво престъпление,щом е за заграбване на чужди богатсва в полза на краварите.
Мт Гонтан

2017.11.26 | 15:03

1
Прав е Микрофон , така е. Но , Франция , Англия , Испания , Белгия , Холандия , /с любезното отсъствие на Германия /всички са толкова богати и силни с помоща на своите колонии които са заграбвали векове , убивали са и са плячкосвали всички блага. Особенно онея жаби в човешки облик. Там па доскоро имаше още роби черни дето бършеха дъртите им посрани гъзове. Уат абоут дат ? Или да се правим на ощипани?

Добави коментар

Водещи новини