Отвлякоха Майкъл Мур в Сомалия

  • 25 януари 2012 14:09

  • 1314
  • 0
Отвлякоха Майкъл Мур в Сомалия
©

Похитеният в събота в Сомалия американец, който има и германско гражданство, е писателят и журналистът Майкъл Скот Мур, предаде АФП, като се позова на достоверни източници.

Заложникът е Майкъл Скот Мур, съобщи неправителствената организация ЕкоТера, специализирана в наблюдение на действията на пиратите в Сомалия. Преди две седмици Майкъл Скот Мур е бил в Нигерия и там е обявил намерението си да посети и Сомалия, за да извърши някои проучвания. Според ЕкоТера писателят и журналист е държан в плен заедно с израелец и сейшелец, които са били похитени по време на пиратска атака срещу кораба им, плаващ край бреговете на Хобийо, в централната част на Сомалия. В интернет сайта на Майкъл Скот Мур се посочва, че майка му е германка и че той е работил за германското онлайн издание на сп. "Шпигел". В сайта се казва също, че Майкъл Скот Мур е написал книга за сърфистите по света, както и още един роман. Майкъл Скот Мур беше похитен от сомалийски пирати в съучастничество с хора от силите за сигурност на град Галкайо в полуавтономната сомалийска провинция Галмудуг. Отвличането станало, докато той отивал към местното летище.

Точно в този район през октомври бяха похитени двама сътрудници на неправителствената организация Датска група за разминиране. Това бяха американка и датчанин, които бяха освободени днес при операция на командоси от американските специални сили. Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият потвърди извършването на операцията.

Последвайте канала на

БТА
1314 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини