Безработен баща на три деца се самозапали в Тунис

  • 06 януари 2012 09:38

  • 881
  • 0
Безработен баща на три деца се самозапали в Тунис
©

Безработен баща на три деца се заля с бензин и се самозапали в град Гафса в централната част на Тунис, предаде РИА Новости.

По данни на местни медии мъжът е бил участник в демонстрация с други хора, останали без работа. Хората провеждали демонстрация пред градската управа, където се провеждала среща на министрите на правителството. Свидетели на инцидента твърдят, че безработният искал да се срещне с членовете на кабинета. След като не получил отговор, мъжът се самозапалил. Той е настанен в местна болница и състоянието му се определя като критично.
Самозапалването на зарзаватчията от Тунис Мохамед Буазизи през декември 2010 г. се смята за повод на Арабската пролет, която доведе до свалянето на президента на африканската държава Зин Абидин бен Али. От Тунис протестната вълна се пренесе и в други държави от Северна Африка и Близкия Изток. Тя доведе до свалянето на египетския президент Хосни Мубарак и либийския диктатор Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
881 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини