Президентът на Тунис предложи роднина за премиер

  • 02 август 2016 21:45

  • 1624
  • 0
Президентът на Тунис предложи роднина за премиер
© Gettyimages (архив)

Президентът на Тунис Бежи Каид Есебси предлага член на семейството му да заеме премиерския пост, което предизвика критики от страна на опозицията, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Есебси предлага за нов премиер Юсеф Шадед. Той е племенник на зетя на президента и сега заема не толкова значимия пост на министър на местните въпроси. Противници на президента от опозицията и критици на Есебси в собствената му партия Нидаа Тунес в миналото го обвиняваха, че се опитва да проправи път за собствения си син, който един ден да го наследи на президентския пост. Есебси отхвърли тези обвинения. След като президентът обяви предложението си за нов премиер, в социалните медии се появиха протестни коментари под хаштага "дръжте роднините си у дома" (на арабски).

В събота депутатите гласуваха недоверие на правителството на премиера Хабиб Есид. Така проправиха пътя за сформиране на ново правителство на националното единство, за което настоява президентът, за да може да осъществи забавените икономически реформи в страната. Преговорите за ново правителство на Тунис ще продължат и утре в президентския дворец. Есебси има срок до 10 август, за да номинира нов премиер.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1624 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини