Томислав Дончев ще координира организацията на президентските избори и референдума

  • 03 август 2016 11:51

  • 1751
  • 2
Томислав Дончев ще координира организацията на президентските избори и референдума
© Булфото

Министерският съвет възложи на заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник да координира изпълнението на дейностите по организационно-техническата подготовка на изборите за президент и вицепрезидент на Република България и на национален референдум.

В задълженията му влизат още и дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия (ЦИК) на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика е ангажиран и с внасянето на проект на решение за одобряване на вида и съдържанието на информационния лист по чл. 15, ал. 2 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва трябва да внесе в Министерския съвет проект на план-сметка за разходите по организационно- техническата подготовка и произвеждането на изборите и националния референдум, съгласувана с ЦИК.

Той трябва да предложи и проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР и техните регионални центрове. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена ще координира изготвянето и публикуването на избирателните списъци. За организацията, подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент и на националния референдум извън страната отговаря министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1751 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.08.23 | 21:05

2
Само Цв.ЦВ. може да оправи работата.Той е машина.
ГОСТ

2016.08.04 | 17:29

1
КНЕЩО Е ЦВ. ЦВ; ГО НЯМА

Добави коментар

Водещи новини