Загиналите при нападението в сомалийския хотел са най-малко 14

  • 26 юни 2016 08:30

  • 1290
  • 0
Загиналите при нападението в сомалийския хотел са най-малко 14
©

Въоръжени лица нахлуха в хотел в сомалийската столица Могадишу вчера, като взеха гости за заложници, откриха безразборна стрелба и хвърляха гранати, след което силите за сигурност ги преследваха до последния етаж и сложиха край на продължилото с часове нападение, заявиха сомалийската полиция и очевидци, цитирани от Асошиейтед прес.

Най-малко 14 души са загинали. Отговорност пое групировката "Аш Шабаб".

"Най-накрая сложихме край на обсадата. И последните бойци бяха убити на последния етаж", каза капитан Мохамед Хусейн, след като силите за сигурност обкръжиха въоръжените лица, които бяха разположили снайперисти на покрива на хотел "Наса-Хаблод". Полицията заяви, че в нападението са участвали поне четири въоръжени лица, като двама са убити.

"Засега сме потвърдили смъртта на 14 души. Някои от тях са починали в болниците", каза Хусейн.
Силите за сигурност са спасили повечето от заложниците. Не е ясно дали има убити. Полицията и здравни работници заявиха, че девет души са ранени.

Полицията каза, че нападението започнало с взрив на кола бомба на входа на хотела, който откъснал портала му. Въоръжените лица си проправили път до хотелската част с бой, като очевидец заяви, че открили безразборна стрелба по гостите в сградата.

По-рано ДПА съобщи за най-малко 17 убити.

Силите за сигурност претърсват внимателно хотелските стаи за експлозиви, посочва Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

БТА
1290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини