"Ал Каида в ислямския Магреб" и "Ал Мурабитун" се съюзиха срещу "кръстоносн

  • 05 декември 2015 07:21

  • 4297
  • 2
"Ал Каида в ислямския Магреб" и "Ал Мурабитун" се съюзиха срещу "кръстоносн
© Gettyimages/Gulliver

Лидерът на групировката "Ал Каида в ислямския Магреб" (АКМИ) обяви съюз с групировката "Ал Мурабитун" в аудиосъобщение, разпространено вчера по джихадистки сайтове, съобщи Франс прес.

В записа алжирецът Абделмалек Друкдел съобщава на "мюсюлманската нация присъединяването на лъвовете от "Ал Мурабитун" към организацията "Ал Каида в ислямския Магреб", за да създадат съюз срещу кръстоносна Франция".

"Двама мъченици подписаха с кръв този съюз, като нападнаха хотел "Радисън в центъра на столицата на врага, Бамако", каза Друкдел, имайки предвид вземането на заложници в столицата на Мали на 20 ноември, при което загинаха 20 души.

"Ал Мурабитун" потвърди присъединяването си към АКМИ и подчерта нуждата от единство в редиците на джихадистите в аудиосъобщение, разпространено от американския център за наблюдение на ислямистки сайтове SITE, изтъква БТА.

Последвайте канала на

4297 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.12.21 | 18:39

1
ETO DO KUDE DOVEDOHA EKSPERIMENTITE NA ZAPADNATA CIVILIZACIA I OCHTE PO ZAPADNITE IM ''PARTNYORI''-SEGA E KUSNO NAVSYAKUDE VUV VSITCHKO UVI
Реалист:

2015.12.21 | 18:39

2
Докато не ги намалим циганите (араби и негри до само 10% от сегашният им брой) нищо хубаво не ни чака за в бъдеще! Не е нормално маймуната да има същите (човешки) права като нас нормалните хора!

Добави коментар

Водещи новини