Либия сформира правителство на националното единство

  • 09 октомври 2015 09:15

  • 1039
  • 1
Либия сформира правителство на националното единство
© Gettyimages/Gulliver

Пратеникът на ООН за Либия Бернардино Леон обяви, че е сформирано либийско правителство на националното единство. То ще бъде оглавено от премиера Файез ел Сарадж и трима вицепремиери: Ахмад Мейтиг, Фатхи ел Меджбри и Муса ел Кони, предаде Франс прес.

Съобщението е стъпка в посока към възстановяване на реда в страната, затънала в хаос след свалянето на диктатора Муамар Кадафи през 2011 г. Оттогава Либия е разделена между подкрепяно от ислямистите правителство в Триполи и международно признато правителство в източния град Тобрук, отбелязва БТА.

Премиерът Сарадж е член на парламента от Триполи. Тримата му вицепремиери са представители на източната, западната и южната част на страната.

"Всички те ще работят екипно. След една година усилия в този процес с повече от 150 либийски представители на всички области, най-после настъпи моментът да се предложи сформирането на правителство на националното единство", каза Бернардино Леон на пресконференция в мароканския град Схират, където в понеделник беше започнал поредният кръг преговори.

Последвайте канала на

1039 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
след цветната революция на цру

2015.10.24 | 18:31

1
вече няма такава държава ЛИБИЯ.

Добави коментар

Водещи новини