Хиляди се надигнаха срещу "Боко Харам" в Нигер

  • 17 февруари 2015 14:43

  • 1561
  • 0
Хиляди се надигнаха срещу "Боко Харам" в Нигер
©

Хиляди хора се включиха в протестно шествие срещу "Боко Харам" в столицата на Нигер. Ислямистката групировка извърши серия от смъртоносни нападения от базата си в съседна Нигерия, съобщи БТВ.

Премиерът на страната Бриги Рафини поведе шествието, което премина под засилена полицейска охрана. Снайперисти бяха позиционирани по всички сгради по пътя на шествието, включително и парламента.

"Обединени срещу "Боко харам", гласи транспарант на шествието, създаден от управляващата партия с помощта на синдикати, религиозни органи, студентски асоциации и неправителствени организации.

"Нашата армия, нашата гордост", гласи още един от многото лозунги, оцветен в зелено, бяло и оранжево - цветовете на националното знаме, след като армията на Нигер се включи в регионалната битка срещу бруталната секта. "Ако някой поиска от мен да се бия, готов съм", заяви 18-годишният Джафар Осман, представител на студентски съюз, добавяйки, че тези, които представлява застават на 100% зад силите за сигурност.

Някои от участниците в шествието в Ниамей и дадоха гласност на страховете от бойци на "Боко харам", които може би са се промъкнали в града.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1561 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини