Либийската опозиция предяви ултиматум на силите на Кадафи да се предадат

  • 03 септември 2011 20:22

  • 1009
  • 0
Либийската опозиция предяви ултиматум на силите на Кадафи да се предадат
©

Либийските въоръжени формирования на опозицията предявиха ултиматум на силите, лоялни на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия в град Бани Уалид, да се предадат до 8 ч. в неделя, съобщи военен командир и допълни, че синът на Кадафи Саади все още е в града, докато другият син – Сейф ал ислам – вече е избягал.

„Революционерите предявиха ултиматум на племенните лидери в Бани Уалид. Или те ще вдигнат белия флаг и ще се предадат, или боевете ще започнат”, подчерта заместник-ръководителят на военния съвет Абдулразак Надури, цитиран от АФП.

Междувременно стана ясно, че ръководството на либийския Преходен национален съвет през следващата седмица ще се премести от Бенгази в Триполи, съобщи лидерът на временното правителство Мустафа Абдел Джалил, цитиран от Би Би Си.

„Надявам се, че ще се преместим в Триполи през следващата седмица. Обаче преди това трябва да благодарим на революционерите и на жителите на Бенгази”, подчерта Джалил.

„От събота в Триполи ще има голям брой полицаи и служители в службите за сигурност, които се връщат към работата си. Сега революционерите в Триполи са в състояние да защитят своя град”, уточни временният външен министър на страната Ахмед Дарад.

Последвайте канала на

1009 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини