Нападение на Боко Харам отне живота на 32 души в Нигерия

  • 04 март 2014 08:00

  • 1270
  • 1
Нападение на Боко Харам отне живота на 32 души в Нигерия
©

Въоръжени мъже, вероятно принадлежащи към ислямистката групировка Боко Харам, убиха в събота вечерта 32 души при нападение в местността Мафа, в североизточната част на Нигерия. Това съобщи сенатор от щата Борно, цитиран от Франс прес.

Клането бе извършено ден след три нападения в същия регион, при които бяха убити близо 100 души. Бунтовниците разпространиха по-рано през седмицата брошури, в които отправиха предупреждение за неминуема атака - тактика, която и преди е използвана от екстремистите, заяви сенаторът Ахмед Зана.

След тези заплахи много хора са избягали, училищата са били затворени и са били изпратени военни подкрепления в местността Мафа, на около 45 километра североизточно от столицата на щата Майдугури. Но когато нападението започна, "войниците избягаха, тъй като бяха превъзхождани като огнева мощ и по брой от въоръжените мъже", обясни Зана.

От миналия май армията води голяма офанзива в северна Нигерия в опит да възпре Боко Харам. Но обществото е все по-възмутено от способността на ислямистите да удрят където и когато пожелаят, и то съвсем безнаказано, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1270 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
инук

2014.03.23 | 10:30

1
редно е да се пише по подромно моля,че жертвете са предимно християни.

Добави коментар

Водещи новини