40 души са убити в ДР Конго при престрелки

  • 30 декември 2013 15:49

  • 1032
  • 1
40 души са убити в ДР Конго при престрелки
©

Четиридесет нападатели са убити днес в столицата на Демократична република Конго Киншаса при завземането на телевизията и при престрелки на летището и в генералния щаб на армията, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

На летището и в генералния щаб има по 16 жертви, а в радио-телевизионния център са убити 8 души. Няма съобщения за цивилни жертви, съобщи говорител на правителството, който допълни, че силите на реда вече имат пълен контрол върху ситуацията. Около 70 въоръжени лица нападнаха днес летището и генералния щаб на конгоанската армия и превзеха сградата на националната телевизия в Киншаса. Преди да бъде прекъснато излъчването на телевизионната програма двама неидентифицирани въоръжени мъже се появиха пред камерата и направиха политическо послание срещу правителството на президента Жозеф Кабила и подчертаха, че са привърженици на провалилия се кандидат за президент на изборите през 2006 г. Пол Жозеф Мукунгубила, който е и пастор.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1032 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.12.30 | 17:01

1
От птичи поглед се вижда, че са демократична република. Като гледам войниците с тези ботуши е ясно и от кого са се учили.

Добави коментар

Водещи новини