Бан Ки Мун, Барак Обама и Раул Кастро с обща реч в памет на Нелсън Мандела

  • 09 декември 2013 19:36

  • 1521
  • 0
Бан Ки Мун, Барак Обама и Раул Кастро с обща реч в памет на Нелсън Мандела
©

Генералният секретар на ООН Бан Ки МунБан Ки Мун   Бан Ки Мун - корейски дипломат, генерален секретар на ООН.  Роден на 13 юни 1944 г. Като, американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и ръководителят на Куба Раул Кастро ще произнесат реч на погребението на първия чернокож президент на ЮАР Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския, предаде РИА Новости.

Световните лидери ще говорят  на стадиона в Йоханесбург пред 80 000 души, които ще дойдат да се простят с Мандела. По-рано се съобщаваше, че желание да почетат паметта на бореца срещу апартейда и носителя на нобеловата награда за мир през 1993 г. са изразили над 200 000 души. Заради огромния брой хора, които искат да се простят с Мандела траурната церемония ще се излъчва на още три стадиона. Основната реч ще бъде произнесена от президента на страната Джейкъб Зума. Паметта на Мандела ще бъде почетена от общо 91 световни лидери.

Мандела почина в четвъртък в дома си в Йоханесбург на 95
. Той бе първият чернокож президент на ЮАР и ръководеше страната от 1994 до 1999 г. Заради борбата си срещу бялото управление Мандела лежа 27 години в затвора.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1521 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини