Вигенин: Нелсън Мандела остави ярка следа в историята на човечеството

  • 06 декември 2013 12:53

  • 797
  • 4
Вигенин: Нелсън Мандела остави ярка следа в историята на човечеството
©

Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския беше сред най-великите лидери на 20-ти век, личност, която остави ярка следа в историята не само на Южна Африка, но и на цялото човечество.

Това се казва в цитирано от МВнР съболезнователно писмо, което министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, е изпратил днес до Майте Нкоана-Машабане, министър на международните отношения и сътрудничеството на Южна Африка, по повод смъртта на бившия южноафрикански президент и борец против апартейда Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския, предаде БТА. Рядко в световната история един човек, със своята харизма, постоянство, идеи и ценности, е успявал да промени толкова радикално живота на милиони хора, организацията на една държава и да повлияе на цели общества. Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския се превърна в символ на борбата за демокрация, свобода и справедливост. Той беше не само политически, но и духовен и морален лидер, се казва в писмото.

Президентът Мандела и народът на Южна Африка преминаха през тежки дългогодишни изпитания, но заедно успяха да постигнат своята велика цел - да сложат край на системата на апартейд, на дискриминация и унижения. Те успяха да изградят държава, основаваща се на равните възможности, човешките права и стремежа за социален и икономически просперитет за всички граждани, без разлика от цвят на кожата, етнос, религия или пол, пише още в писмото на министър Вигенин.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
797 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.12.07 | 14:17

4
Никой не е успял без покрепа.Който знае целта,ще намери пътя.
Пфу

2013.12.07 | 01:16

3
...каквато ти мазен г*й няма да оставиш !

2013.12.07 | 01:16

2
Voala да ви е честито новото/старо копеле / на старите отговорни другари

2013.12.07 | 01:16

1
За Мандела знаем а ти какво ще оставиш!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини