ЮАР ще строй музей, посветен на апартейда

  • 08 август 2011 21:18

  • 1089
  • 0
ЮАР ще строй музей, посветен на апартейда
© Internet

Ще се строи музей, посветен на борбата на Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския срещу апартейда на мястото, където той бе арестуван преди 49 години, съобщиха световни медии, цитирани от "ПлюсИнфо".

Внукът на Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския, Мендла запознал обществеността в ЮАР с идеята, като изтъкнал, че дядо му го молел да направи всичко възможно жителите на Южна Африка да не забравят не само него, но и всички онези, които са участвали в борбата срещу апартейда.

Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския бе арестуван на 5 август 1962 г. близо до град Ховик, 500 км. от Йоханесбург.

След 27 години в затвора, през 1994 г. той стана първият демократично избран президент на Република Южна Африка и първият чернокож, който е заемал тази длъжност.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1089 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини