Либийската опозиция няма да допусне иракски хаос

  • 08 август 2011 13:05

  • 793
  • 1
Либийската опозиция няма да допусне иракски хаос
© gettyimages

В Либия няма да бъде допуснат хаос, както в Ирак, пише газета.ру.


Според плана на временното правителство в Бенгази голяма част от учрежденията след падането на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия от власт ще бъдат запазени. Към старите институции ще бъде създадена и специални подразделения в Триполи. Частите, които ще наброяват между 10 и 15 000 души, ще поддържат реда в столицата и ще арестуват привърженици на полковника.
Според опозицията около 800 чиновници са готови за сътрудничеството с опозицията. Точно те ще бъдат гръбнакът на новата власт. След падането на ръководителя на Джамахирията до 70% от високопоставените чиновници ще преминат на страната на новите управляващи.

В плана се отбелязва, че опозицията няма намерение напълно разрушава структурата на управление, а ще използва най-доброто от наложилата се практика и ще използва кадрите с опит.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
793 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1

2011.08.08 | 21:18

1
0ооо ..., те се готвят да "управляват" хахахахха. Правилно каза Кадафи за тях "мръсни продажни Кучета" Ръката , която ги е хранила ще хапят ! За защитниците на бунта ще кажа само да си отворят очите ..тези не са ли били във властта и в репресивния апарат !?? Всички боклуци(с високо мнение за себе си разбирасе) като се почне от "великата" Френска революция до сега искат само 1 -- > ВЛАСТ !!! Никога не са били нито ще бъдат по-добри от предишните , дори са прости , злобни , крадливи и корумпирани и в случая искат дял за себе си .Я ми кажете вие на вашето куче какъв дял му давате като ви пази дома а ?!????

Добави коментар

Водещи новини