Грабежи и мародерства в столицата на Централноафриканската република

  • 24 март 2013 20:22

  • 1391
  • 0
Грабежи и мародерства в столицата на Централноафриканската република
©

В столицата на Централноафриканската република Банги, завзета от въоръжените отряди на бунтовници от движението "Селека", се извършват грабежи и мародерства, предадоха световните агенции.

Грабят и мародерстват и метежниците, и местните жители, възползвали се от анархията в града. Нападателите влизат в магазини и домове. Тяхна плячка станаха и автомобили, паркирани по улиците. "Грабежи се извършват в целия град, включително в центъра", потвърдиха дипломатически източници в Банги, цитирани от ИТАР-ТАСС. Представителят на "Селека" Ерик Маси заяви, че силите на бунтовниците "са започнали да заемат позиции в цялата столица, за да възстановят спокойствието и да спрат мародерите".

Президентът на ЦАР Франсоа Бозизе, според информация от източници от властта, е избягал в Демократична република Конго. Бозизе бе на власт от март 2003 година, когато, в качеството си на началник на генералния щаб на въоръжените сили на ЦАР, свали президента Анж-Феликс Патасе и се провъзгласи за нов държавен глава. Оттогава Бозизе винаги побеждаваше на изборите и държеше юздите на управлението на страната в ръцете си, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1391 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини