Подпалиха църква в Бенгази

  • 14 март 2013 21:37

  • 1418
  • 1
Подпалиха църква в Бенгази
©

Неизвестни лица подпалиха днес египетска коптска църква в либийския град Бенгази, разказаха очевидци, цитирани от Ройтерс. Това е второ нападение срещу храма през последните седмици.

Жители казаха, че палежът изглежда е в отговор на протест пред либийското посолство в Кайро по-рано през седмицата, когато протестиращи египтяни изгориха либийското знаме пред дипломатическото представителство и според полицията на мястото на инцидента държали високо вдигнат кръст. Демонстрантите казаха, че протестирали срещу смъртта на египетски копт при взрив пред църква в Либия преди месец.

Храмът, който се намира в центъра на Бенгази, е понесъл сериозни щети, като е изгорял отвътре, казаха очевидци. Рафтове с книги са били разграбени. Когато на местопроизшествието се събрали множество хора, огънят в крайна сметка бил потушен. Служители заявиха, че нямат сведения за пострадали, защото църквата е била празна по време на нападението, пише БТА.

Малобройната християнска общност в Либия изрази опасения от ислямисткия екстремизъм в момент, когато правителството се бори да наложи властта си върху въоръжени групировки, които отказаха да сложат оръжие след бунта от 2011 г., свалил от власт Муамар
Кадафи.

Последвайте канала на

1418 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.21 | 21:04

1
талибани

Добави коментар

Водещи новини