Палестинският президент допусна комична грешка

  • 06 февруари 2013 19:15

  • 989
  • 0
Палестинският президент допусна комична грешка
©

Палестинският президент Махмуд Абас допусна днес неприятен гаф, като публично обърка името на египетския президент Мохамед Морси с името на отдавна сваления от власт Хосни Мубарак, предадоха АП и ИТАР-ТАСС.

В речта си при откриването на срещата на върха на Организацията за ислямско сътрудничество в Кайро Абас отправи благодарност към "негово превъзходителство президента Мохамед Хосни". Палестинецът бързо разбра грешката си и се поправи: ". . . негово превъзходителство президента Мохамед Морси". Намеренията на Махмуд Абас бяха да благодари на Египет за подкрепата за палестинската кауза.

Гафът предизвика шумотевица в пресцентъра на форума, като някои журналисти обясниха грешката с утвърдения навик от 30-годишното управление на Мубарак. Участниците в заседанието възприеха с чувство за хумор случилото се, а някои даже се засмяха. Самият Морси остана с почти неподвижно лице, ако не са смята лекото потрепване на устните му за знак на неодобрение.

Мохамед Морси също допусна грешки във встъпителното си слова като домакин, като на два пъти произнесе "екологична търговия" вместо "двустранна търговия". Грешките му се дължат на факта, че в арабския език двете думи "екологична" и "двустранна" звучат сходно и се пишат почти еднакво, поясняват агенциите.

Последвайте канала на

БТА
989 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини