8 убит ив Египет след смъртни присъди за сблъсъците между футболни запалянковци (обновена)

  • 26 януари 2013 11:11

  • 1453
  • 0
8 убит ив Египет след смъртни присъди за сблъсъците между футболни запалянковци (обновена)
©

Най-малко 8, сред които и двама полицаи бяха убити пред затвора в египетския град Порт Саид, в който се намират много от обвиняемите по дело за фатални сблъсъци между футболни фенове, предаде Ройтерс.

Днес съд в Порт Саид наложи 21 смъртни присъди по делото за кървавите сбивания и безредици, избухнали миналата миналата година в града след мач на два футболни отбора. Трагедията взе 74 жертви. Присъдите на останалите 53 обвиняеми ще бъдат оповестени през март. Решението на съда, около който имаше засилено полицейско присъствие, бе посрещнато с бурна радост от привържениците на единия отбор и с удовлетворение от част от семействата на загиналите. Десетки египтяни обаче, недоволни от решението на съда, се опитаха да щурмуват затвора, в който се намират обвиняемите. Египетската държавна телевизия съобщи, че полицията е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне тълпата, предаде ДПА. Всички обвиняеми, които днес не присъстваха в съдебната зала, има право да обжалват присъдите си.

Присъдата бе произнесена ден след като седем души загинаха в сблъсъци между противници и привърженици на ислямисткия президент Мохамед Морси.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1453 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини