Нелсън Мандела е по-добре, но ще остане в болница

  • 18 декември 2012 20:12

  • 2058
  • 0
Нелсън Мандела е по-добре, но ще остане в болница
©

94-годишният бивш южноафрикански президент Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския „изглежда много по-добре”, след като бе подложен на лечение заради инфекция на белите дробове и камъни в жлъчката, но ще остане в болница, предаде агенция Ройтерс, позовавайки се на съобщение на южноафриканското президентство.

Първият чернокож президент на страната бе приет в болница в Претория на 8 декември. Първоначално той беше подложен на лечение заради инфекция на белите дробове, но след това беше опериран заради камъни в жлъчката.

Мандела дойде на власт след исторически избори през 1994 година след десетилетия на борба срещу апартейда и остава символ на съпротивата срещу расизма и несправедливостта не само в родната си страна, но и по цял свят.

Говорителят на южноафриканското президентско съобщи, че е посетил Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския в болницата е той вече е по-добре. Лекарите също са доволни от възстановяването на своя пациент, но не бързат да го изписват, тъй като все още се нуждае от грижи.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2058 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини