Кадафи бяга в Русия?

  • 06 юли 2011 14:10

  • 1231
  • 0
Кадафи бяга в Русия?
© gettyimages

Шансовете на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия да излезе от сегашната ситуация намаляват, пише сп. "Форейн полиси".

Силите на полковника се стопяват под ударите на НАТО и икономическото ембарго. Заради това най-вероятно той ще приеме варианта за посредничество на Москва и ще замине за Русия. За да стане това Кремъл ще трябва да промени позицията спрямо конфликта в африканската държава. Ръководителят на Джамахирията обича да играе шах и, както изглежда, матът му е близък, пише изданието, намеквайки за посещението на президента на Световната федерация по шахмат и бивш ръководител на руската автономна република Калмикия Кирсан Илюмджинов.

Русия също е заинтересована от гостоприемството на Кадафи, твърди изданието. Москва е заинтересована от увеличаването на цените на черното злато.

Бунтовниците също могат да извлекат печалба от заминаването на Кадафи в Русия. Ще бъде сложен край на военния конфликт и опозицията ще влезе в Триполи. По-рано АФП предаде, че либийските бунтовници са започнали офанзива към столицата на Либия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1231 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини