Държавният глава посети Нови пазар

Румен Радев в Нови пазар

Увеличението на приходите на местната власт ще я направи по-дееспособна и независима, заяви днес президентът Румен Радев на среща в Нови пазар с кмета Георги Георгиев и неговия екип.

„Трябва да вървим в тази посока – към по-големи административни и финансови правомощия на местната власт“, подчерта държавният глава.

По думите му, когато по-голяма част от данъчните постъпления остават за местните власти, това ще отвори път за реализация на идеите и политиките най-близо до хората. Така ще има истинско състезание между българските градове да създават по-добро качество на живот и да насърчават повече хора да избират да живеят в тях.

Кметът Георги Георгиев открои амбицията на ръководството на Нови пазар да създаде индустриален парк в града, който да привлича и работници от съседните населени места. Като основни проблеми пред Нови пазар бяха откроени тежкото състояние на местната болница и на спешния медицински център. За изграждането на модерен спешен център Община Нови пазар е получила уверение за съдействие от Министерството на здравеопазването, но до момента не са предприети реални действия в тази насока.

По-късно президентът разгледа новопостроения храм „Св. Димитър“ в с. Стан и посети старата българска столица Плиска.

източник: Президентство

Коментари

  1. 2020.06.27 | 13:11
    безличник
  1. 1

Напиши коментар

Водещи новини

още