Българската армия дебаркира в Силистра – набира войници, матроси и гвардейци

Националната информационна кампания "Бъди войник" на Министерството на отбраната за популяризиране на военната професия премина и през Силистра. На площад "Свобода" в града се проведе информационна борса за набиране на войници и матроси.  В нея бяха представени Сухопътните, Военновъздушните и Военноморските сили, служба "Военна полиция", Националната гвардейска част, Централното военно окръжие. На място присъстващите се запознаха с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване в Българската армия.

Посетителите видяха и образци на въоръжение и оборудване на Сухопътните войски, 68-ма бригада "Специални сили" и служба "Военна полиция". Военна техника бе разположена в Дунавския парк и предизвика интереса на младите силистренци.

Кулминацията на събитието бе демонстрацията на бойни умения на антитерористичния отряд, "арестувал" местни престъпници.

източник: Булфото

Коментари

  1. 2019.10.11 | 10:24

    Какво ще ми набират бе , вчера в Бургас ,този модерен и най развит град в България , на светофара ме изравнява раздръбкан автобус Чавдар с войници , с номер БА , пародия , представям си какво мизерия ще е по казармитев Плевен и Силистра .Каква армия ще ми правите като не можете да смените едни рейсове за 40 години.

  1. 1

Напиши коментар

Водещи новини

още