Борисов се среща с Бенямин Нетаняху

Борисов се среща с Бенямин Нетаняху

Бенямин Нетаняху посрещна изключително топло и с думите „приятелю мой“ българският премиер Бойко Борисов в Ерусалим. Двамата дадоха съвместен брифинг минути преди да започне втората им срещата. Припомняме ви, че Борисов е на двудневнопосещение в Израел. За първи път Борисов се срещна с Нетаняху, когато бе в израелската държава през юни месец.

На брифинга стана ясно, че България ще открие консулство в Ерусалим. „Надявам се, че това е първата крачка в посока установяване на българско посолство в Ерусалим“, заяви Нетаняху.

„Най – ценното обаче е отношението на симпатии и почит, което таи нашият израелски народ към българския. Ние сме част от една и съща цивилизация. Тази цивилизация в момента е подложена на атаки. Организации на радикалния ислям атакуват нас, атакуват араби, атакуват европейци, атакува американци, атакуват всички“, каза Нетаняху и поясни, че се надява в рамките на разговорите си с Борисов да се фокусират и върху темата как да се борят за един по-добър свят.

„Трябва да положим големи усилия да се фокусираме върху мозъка на хората, върху това, което мислят, защото вече заради интернет нямаме граници. Технологиите напреднаха – дронове, самолети, ракети, в същото време с едно хвърчило могат да се направят големи поразии. Трябва да обясним, че религията е важна за всеки един от нас и най – важното е мирът и толерантността“, заяви Борисов.

източник: Министерски съвет

Коментари

Напиши коментар

Водещи новини

още