Над половината британци се тревожат, че вече никога няма да пожелаят да правят секс

Общонационално допитване установи, че над половината британци се притесняват, че след пандемията никога повече няма да пожелаят да правят секс, пише в. "Метро", цитиран от БТА. 

Загубата на либидо може да има много причини, било то физически или психични. С пандемията, която все още шества по света, много естествено е хората да не се чувстват превъзбудени сексуално. От нея е пострадало колективното ни психично здраве, като непрекъснато ни се повтаря да избягваме всякакъв физически контакт с други хора. Препоръчва ни се и да загърбим секса, ако той не е с трайно установен партньор.

При това положение на нещата много естествено е масово спадане на либидото. Но проучването на апликацията за дигитална секс терапия Блухарт установи още по-стряскащи неща.

Учени: Как да се възстановите най-бързо след инфаркт? Секс, секс и секс!

Петдесет и пет процента от поданиците на Нейно Величество са разтревожени, че никога вече няма да бъдат изкушени от секса. Четиридесет и един процента от анкетираните се опитвали да станат непривлекателни сексуално за партньора, за да избегнат близки контакти. Други пък заменили половите интимности с телевизия и видеоигри /29%/. От интервюираните 2 559 участници в анкетата, само една пета доверили, че споделили за гаснещото си либидо с партньора.

От участниците в проучването 27 процента били засрамени от това как изглеждало тялото им, а 52 на сто страдали от чувство на необяснима тревожност, страх и изнервеност при опит за секс от страна на партньора.

Коментари

 1. 2020.10.13 | 18:46
  В днешно време не са нужни двама за секс. Двама само за чифтосване с цел възпроизвеждане на вида....
  1. 2020.10.17 | 23:24
   Предлага чикии.
  2. 2020.10.14 | 02:25
   Предлагаш тройки ли или четворки !?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

18+

още

Анкета

Одобрявате ли новото гадже на Тита?

Одобрявате ли новото гадже на Тита?

Избрано от Интернет