Миа Халифа подкрепи иранските фенки

  • 21 юни 2018 14:53

  • 42401
  • 1
Миа Халифа подкрепи иранските фенки
© Pixabay

Американската сексбомба от ливански произход Миа Халифа подкрепи исканията на иранските жени да бъдат допускани до стадионите. В страната на аятоласите това е забранено от 1979 г., когато в страната се извършва Ислямската революция.

От този момент жените са със силно ограничени права и задължени да живеят по каноните на Шериата. Затова местните фенове, които искат да бъдат със съпругите си на стадиона, го правят в чужбита. На стадионите в Русия има доста банери с призиви да падне забраната.

Именно такъв кадър сподели Халифа, която направи име в порноиндустрията преди да се оттегли и да стане спортен коментатор. В публикацията си тя споделя, че първата й любов е била не момче, а спортен отбор и не може да си представи, че има държави, в които не допускат на стадиона или в залата само заради пола.

„Спортът е една красива и обединяваща част от живота и никой не бива да бъде лишаван от шанс да го съпреживее”, коментира още Халифа.

Едва ли повлияни от призива й, но в столицата Техеран наистина се случи чудо. Властите пуснаха за пръв път в историята жени да гледат заедно със съпрузите си мача Иран – Испания (0:1) на огромен екран на стадион „Азади“.

Нежни половинки трябваше да бъдат пуснати на трибуните да гледат още първия мач на Иран на световното, но в последния момент властите отмениха прякото излъчване под открито небе и мачът бе показан само в киносалоните.

Дори 3 часа преди началото на двубоя с Испания вратите на стадиона се оказаха затворени за жените. Те обаче устроиха седяща стачка пред стадион „Азади“ и в крайна сметка трибуните се оказаха достъпни за всички.

Дали обаче в бъдеще ще бъде разрешено на фенките да посещават и самите мачове, все още е неизвестно, пише "Монитор".

Последвайте канала на

Novini.bg
42401 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Али

2018.06.21 | 20:11

1
Паплач !

Добави коментар

Водещи новини