Немски милиардер инсценирал смъртта си, избягал при млада любовница в Москва

  • 18 април 2024 17:08

  • 6442
  • 2
Немски милиардер инсценирал смъртта си, избягал при млада любовница в Москва
© YouTube

Немският милиардер Карл-Ериван Хауб, за когото дълго време се смяташе, че е загинал при ски инцидент в Швейцария, вероятно всъщност е жив и живее с по-млада жена в Москва, сочат нови данни.

Карл-Ериван Хауб, тогава на 58 години, изчезва по време на индивидуална ски обиколка в Алпите на 7 април 2018 г. Шестдневното издирване не дава никаква следа от бизнесмена и той е обявен за мъртъв от германски съд през 2021 г. Преди изчезването си Карл-Ериван Хауб е изпълнителен директор на консорциума "Тенгелман". На поста е наследен от брат си Кристиан.

Tърсят в Алпите изчезнал германски магнат

Сега обаче прокуратурата в Кьолн е започнала разследване на твърденията, че братът на Хауб, Кристиан, е предоставил неверни данни, когато е заявил, че не разполага с никаква информация, която да показва, че брат му все още е жив, съобщи RTL. Разследването е започнало след жалба за престъпление, подадена от журналисти от телевизионния канал RTL, които са разследвали изчезването на Хауб.

Един от журналистите, разследващият репортер Лив фон Бьотихер, споделя пред списание "Капитал", че е знаела за снимки от охранителни камери, според които, че Хауб е бил забелязан в Москва през 2021 г. - същата година, в която е обявен за мъртъв.

Разкриха коя е новата половинка до Путин

"Доколкото ми е известно, тези снимки са получени от името на Кристиан Хауб и двама вътрешни следователи, работещи за него, от израелско-американска компания, която е претърсила системата за биометрично наблюдение в Москва за изображения на Карл-Ериван Хауб", обясни тя.

Според публикация на списание "Щерн" от март 2023 г. съвпадението на външния вид между Хауб и лицето на снимките е около 90%. Според Бьотихер, Кристиан Хауб е имал достъп до снимките, когато "през май 2021 г. е заявил под клетва пред Окръжния съд в Кьолн, че не разполага с "надеждни доказателства", че брат му е все още жив".

Бьотихер настоява, че има "убедителни доказателства, че Карл-Ериван Хауб може да е причинил изчезването си умишлено и че поне част от семейството му е знаела за това и противно на добрата си преценка е запазила тази тайна от Окръжния съд в Кьолн и от обществеността".

Хауб - който е роден от родители германци в Такома, Вашингтон, и е получил образование в Швейцария - е бил женен и е имал две пораснали деца по време на изчезването си.

Последните доказателства обаче сочат, че той може да има по-млада жена в Русия, казва Бьотйхер пред "Капитал". "Има предполагаема любовница на Карл-Ериван Хауб, с която той често е контактувал по телефона преди изчезването си и която е в контакт с руската вътрешна тайна служба ФСБ", каза тя.

Слуховете за Хауб и предполагаемата му любовница Вероника Ермилова се разпространяват от около 2020 г., когато съпругата му Катрин публично се скарала със свекърва си дали да го обяви за законно мъртъв, съобщава "Таймс".

Спряганата за любовница на Путин с първа публична изява

Предполага се, че Хауб се е обадил 13 пъти на номера на Ермилова три дни преди изчезването си, допълва Times, позовавайки се на RTL. Говори се, че милиардерът е имал и руски паспорт в допълнение към американското и германското си гражданство, посочва изданието. Имаше и спекулации, че милиони евро от средствата на компанията "Тенгелман" са били прехвърлени в Русия между 2010 и 2015 г.

Хауб изчезна само един месец след смъртта на баща си Ериван Хауб.

Бьотихер посочва, че причината за изчезването на Карл-Ериван Хауб може да е свързана с бизнес делата на семейството. "Подозренията ни са, че сделките с Русия или с руски бизнес партньори може да са довели до проблеми на Карл-Ериван в западния свят", предполага журналистът пред "Капитал".

Кристиан Хауб поема Tengelmann Group като едноличен изпълнителен директор малко след изчезването на по-големия си брат.

Адвокатът му Марк Бинц категорично отхвърли твърденията на журналистите в коментар за Zeit Online. "Разбира се, в обвинението няма никаква истина", отсича Бинц. "Допреди няколко седмици прокуратурата в Кьолн виждаше това по този начин и затова отказваше да започне разследване."

Последвайте канала на

Теодора Павлова
6442 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:23

2
❤️ Г­­­о­р­­­е­щ­и­­­ ­­­м­­о­­­м­и­ч­­­е­­­т­а­ ­­в­­и­­­ ­­о­­­ч­­­а­­­к­­­в­­а­­­т ­­-­­ X­­1­8­­.­­F­­­U­­­N

2024.04.19 | 17:11

1
Само необразования бай мангъл бяга на запад да слугува и прави далавери ....

Добави коментар

Водещи новини