Нова посока на цирка Вергов – Диана, има нови свидетели

  • 03 април 2023 11:35

  • 40739
  • 18
Нова посока на цирка Вергов – Диана, има нови свидетели
© Facebook

Конфликтът между Диана Димитрова и Юлиан Вергов доскоро приличаше на сапунка, а вече започва да се превръща в истински цирк. 

Скандалът с побоя, който актрисата твърди, че е получила от своя колега по време на работа в сериала „Откраднат живот”, рязко зави в нова посока. След като прокуратурата отказа да образува досъдебно производство за престъпление от общ характер, служители в продукцията обявиха, че никога не са виждали Диана насинена. Тя обаче извади документ, с който ги уличава в лъжа. Изплуваха и свидетели, които потвърдиха за побоя.

Диана Димитрова вече има четирима свидетели, които потвърждават, че са виждали насиненото й лице по време на работа в сезон 4 на сериала „Откраднат живот”. Те се появиха ден след като от продукцията излязоха с официално становище по случая, подписано от 31 души. Твърди се, че те са били на работа в деня, в който актрисата заявява, че е била пребита. Отвореното писмо бе разпространено до медиите в понеделник.

„Заявяваме, че никой от екипа, който е присъствал на терен в този и следващите дни, не е станал свидетел на побой, а само и единствено на словесен конфликт”, се твърди в становището.

„Относно твърдението на Диана Димитрова, че ѝ е бил нанесен побой, за което свое твърдение тя приложи и снимки, заявяваме, че никой от нас не е забелязал в този и следващите дни каквито и да било наранявания, охлузвания, отоци или следи от каквото и да било насилие върху актрисата. Снимачният процес не е бил спиран поради влошено физическо или здравословно състояние на който и да било от участниците в сериала. Също така не е търсена или давана лекарска помощ.” Становището е подкрепено от списък с имената от 31 души, сред които няма актьори. В списъка не фигурира и името на продуцента Евтим Милошев, нито на който и да е друг от известните за широката аудитория служители в продукцията.

Ден след разпространението на това становище Диана отвърна на удара с документ, от който става ясно, че голяма част от подписалите се под него най-вероятно не са били на работа в деня на побоя. По думите й, това е станало на 14 ноември 2014 г. Тя приложи официален списък с имената на всичко, които са били на работа тогава. „20 души от подкрепящите отвореното писмо физически изобщо не присъстват на снимачния ден”, твърди актрисата и го потвърждава с документа.

„В писмото фигурират имената на хора, които са част от екипа на сериала „Откраднат живот”, без тяхното съгласие. Освен злоупотребата с имената им, те не са били информирани за упоменатия текст в писмото и изобщо за съставянето му.

Жената, която лъжесвидетелства, след като се представи за единствения пряк свидетел в гардеробната на 14.11.2017 г., е провела редица телефонни обаждания и по недопустим начин е агитирала колегите ми да участват в този фарс”, твърди Димитрова.

Малко след като публикува този документ в социалните мрежи, с коментар се включи неин бивш колега, който потвърди, че отдавна знае за побоя.

„Казвам се Михаил Чехларов и бях реквизитор на сериала „Откраднат живот”, малко след тези събития. Няма да коментирам какво се е случило, защото не съм присъствал, само ще кажа, че историята ми е разказвана с подробности още 2018 г. от някои от хората, които са оставили имената си под оправданието на „Дрийм Тийм” (компанията продуцент на сериала – б.а.). Как ще завърши историята, не зная, но са ми любопитни мотивите на колегите и внезапната им амнезия, които са позволили да ги включат в това писмо. До тук сме трима, които имаха доблестта да не „забравят” удобно. Надявам се и други да размислят”, написа реквизиторът.

Името на другия свидетел на Диана е Стефан Геков, втори асистент камера: „Съгласен съм с написаното от Михаил Чехларов. Казвам се Стефан Геков, камера асистент в „Откраднат живот”. В този ден АЗ бях на работа и ВИДЯХ последствията след побоя. НЕ съм станал свидетел на самото деяние! „Колеги” ми позвъниха да добавят и моето име в ОНЗИ списък. Доводите им бяха да се запази НЕУТРАЛИТЕТ по случая. А в публикуваното писмо се ТВЪРДИ, че това НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО. СЛУЧИ СЕ! Диана Димитрова в следващите дни идваше на снимки с огромни очила, за да прикрият синините под очите й. Аз ИМАМ топки за разлика от „колегите” ми! Сигурен съм, че част от тях бяха подведени и ще променят мнението си и ще се появят с друго писмо. А за тези, които услужливо „не помнят”, има кой да ги накаже. Един вижда всичко!”.

Актрисата припомня също така, че Грета Манчева, която е главен художник гримьор в сериала, е потвърдила пред служители на криминална полиция, че след побоя й е оказала първа помощ, третирайки лицето й със замразяващ спрей. Гардеробиерът Владимир Ковачев пък потвърждава, че името му е използвано в отвореното писмо без неговото изрично съгласие. Диана е категорична, че ще обжалва отказа на прокуратурата за образуване на досъдебно производство.

Говори за побоя още през 2018 г.

Диана Димитрова изрови свое старо интервю, което е дала за Нова тв пред Мариан Станков – Мон Дьо. Тя твърди, че в него за първи път е говорила публично за побоя, който е получила по време на работа. Не уточнява нито кога е станал, нито кой й го е нанесъл.

Вижте пълния текст на интервюто.

- А жертва на физическо насилие била ли си някога?

- Да, била съм. По много нелеп начин, за който не искам да говоря, но... важното е, че съм жива и здрава.

- Това е било опит за изнасилване?

- Не! В никакъв случай! Слаба Богу, не! Не!

- Или са били шамари?

- Нещо като шамари.

- Нещо като шамари, Диана, са си шамари.

- Имах предвид, че беше много по-сериозно от шамари. Затова казах „нещо като”.

- Пребиване?

- Да, пребиване.

- Това е било някаква любов?

- Не знам какво точно е било.

- Кога се случи това?

- Нямам спомен... преди години... точно... Опитвам се да мисля много след тази случка какви хора допускам в живота си. Ние често си мислим, че познаваме даден човек, но в един момент се оказва, че виждаш абсолютно непознат човек пред себе си.

- Ти кога си тръгна – след първото пребиване?

- О, разбира се! Веднага.

- Не си позволила да те обземе този... стокхолмският синдром?

- Не. Стокхолмският синдром не е за мен. Просто осъзнах, че аз съм човекът, който не е преценил, че има контакт с човек, който има психични отклонения. Не мога да кажа, че съм жертва. Мисля, че психическото боли много повече. Думите трошат кости, нали така? Това е просто момент, в който два свята се сблъскаха, и това се случи веднъж. 

Росица Валентинова
40739 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Залюлян

2023.04.04 | 15:57

18
и училищния секс не е забранен....
Ант

2023.04.04 | 12:29

17
Пълен цирк
тази

2023.04.04 | 09:56

16
тази не я ли е срам. баси долната мастия.

2023.04.03 | 12:22

1
Искам да си легна с Дияна и да си направим дете.

2023.04.03 | 20:52

15
Виждам те на въжето още преди да се е родило.
Ха, ха, ха

2023.04.03 | 12:50

3
Тая побъркана кучка, ще те скопи.
мии

2023.04.03 | 12:36

2
биеш и една по-яка тупалка, и клатиш докато още е в несвяст ... друг шанс не виждам
ЖЕКО ПАСПОРТА

2023.04.03 | 19:07

14
А със Сашко какво става???
Петър

2023.04.03 | 18:31

13
Ще повърна от вашата новини за диана димитрова и оня другия не ви ли омръзна вече.
Петър

2023.04.03 | 18:20

12
Ще повърна от вашата новини за диана димитрова и оня другия не ви ли омръзна вече.
Ако има достойни мъже в България

2023.04.03 | 15:33

9
Да наритат дъщерята на. ИЗВЕРГОВ КАКВОТО ПОВИКАЛО. ТАКОВА ДОШЛО
Ей

2023.04.03 | 17:04

11
Плачеш някой да те очеше здравата. Като си голям " мъж" , сам си свърши предложението. И стига си крещял като, някоя женска.
KRAVAR

2023.04.03 | 16:51

10
stiga ve4e s taq pradla na diariq !
1234

2023.04.03 | 15:30

8
Novini.bg Трие коментарите

Добави коментар

Водещи новини