Instagram забрани всички филтри, приличащи на пластични операции

24 октомври 2019 18:37

Instagram забрани всички филтри, приличащи на пластични операции
© Pixabay
1201 3

Социалната мрежа „Инстаграм“ официално забрани и премахна всички филтри, които карат лицето на потребителя да изглежда като след пластична операция, предаде Би Би Си, цитира БТВ.

Всички ефекти, които карат устните да изглеждат по-плътни и лицата – по-опънати, са забранени. Според проучване на социалната мрежа подобни филтри, които драстично променят лицето на потребителите ги карат да се чувстват по-несигурни във външния си вид.

„Преразглеждаме нашите политики, тъй като искаме филтрите за снимки да носят позитивно преживяване за нашите потребители. Ще премахнем всички ефекти, които се свързват с пластична хирургия и няма да одобряваме нови подобни“, заявиха от „Инстаграм“.

През август платформата представи нова функция за потребителите си – те вече могат сами да правят филтри, които да се добавят към видеоклипове и снимки. Много от тях напомнят именно пластични операции, като най-популярни са т.нар. „Пластика“ и „Поправи ме“.

От социалната мрежа уточниха, че все още не знаят колко време ще отнеме да издирят и премахнат абсолютно всички филтри, но много потребители приеха с одобрение забраната.

През февруари „Инстаграм“ обявиха, че ще премахнат всички снимки и видеоклипове, които показват самонараняване отново поради същата причина – те влияят зле на потребителите им и могат да ги подтикнат да направят същото.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

fix me filter just out - come live your plastic surgery fantasy

A post shared by DANIEL MOONEY (@danielmooney) on

Novini.bg
1201 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гост

2019.10.24 | 21:26

1

Да му мислят кифлите и певачките от ранга на Гери-Никол

2019.10.26 | 07:59

3

Ако алгоритъма им е силен, не трябва да „мине“ ните едно тяхна снимка :D

2019.10.25 | 10:14

2

Те имат истинки пластични операции :D

Добави коментар

Водещи новини