Картините на прасе-художник достигат цена от 4000 долара

  • 15 март 2019 11:40

  • 8738
  • 2
© Instagram

Прасето Пигкасо впечатли онлайн с таланта. Творбите му дори бяха оприличени на тези на гениалния художник Пабло Пикасо, съобщава „Ройтерс”.

Размахвайки четка в муцуната си, животното създава ярки и смели щрихи по платното.

Историята на талантливото прасе е много драматична. То е било спасено от кланица и приютено във ферма-убежище за животни в Франшхук, в района на Западен Кейп в Южна Африка през 2016 г. Там новият му собственик забелязал любовта на животното към цветовете и бояджийските четки.

„Прасетата са много умни животни и затова, когато донесох Пигкасо тук се замислих как да го забавлявам. Дадох му няколко футболни топки, топки за ръгби и разбира се, наоколо имаше няколко четки, защото хамбарът беше прясно боядисан. Той изяде или унищожи всичко, с изключение на тези четки за рисуване и си помислих, че може би има нещо там. Не мина много време, докато започна сам да търси платното и да създава тези невероятни шедьоври, които сега се продават по целия свят ”, сподели собственикът на фермата Джоан Лефсън.

Картините на Пигкасо достигат цена от 4000 долара, а средствата от продадените платна отиват за фондация, защитаваща животните.

Интересен факт е, че прасето се е превърнало в рекламно лице на швейцарската компания за часовници Swatch. Те дори пуснаха лимитирана серия продукти, чиито стрелки наподобяват четки за рисуване.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOOD Morning America. Less Mcdonalds. More art. The message is healthy! Oink on, Pigcasso!

A post shared by Pigcasso (@pigcassohoghero) on

Творбите на Пигкасо вече обиколиха редица държави в самостоятелна изложба, негови платна бяха изложени в галерии в в Южна Африка, Великобритания, Франция, Германия и Холандия.

Мая Йорданова
8738 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2019.03.15 | 15:16

2

Цървули!!!И едно от моите прасета-Светлин Русев,мажеше по платното,но когато се опита да налага Соцреализма в кочината,стана на пържоли за Коледа!!!Ура и Слава!!!

сакюз ми!

2019.03.15 | 12:17

1

а аз глупака се чудя, защо пеевски не ходи на работа...., а той рисувал....

Добави коментар

Водещи новини