Златко Баретата се оттеглил от наркобизнеса

  • 20 септември 2011 17:40

  • 10531
  • 7
Златко Баретата се оттеглил от наркобизнеса
© Булфото

„Златомир Иванов не е глупак – при сегашните условия се е оттеглил от всякакъв мръсен бизнес с дрога. А пари има достатъчно – не го мислете“ - това констатират ченгета, които от години следят разместванията на пластовете в подземния свят.

Основна роля за „пенсионирането“ на бившия командос от поделението във Враня изиграл фактът, че в момента „едни свидетелски показания на някой затворник – и си вътре“, твърдят източниците. Тоест – на Баретата му е абсолютно ясно, че е уязвим. А нямал никакво желание отново да го разкарват по арестите, пише Skandalno.net.

Като косвени доказателства за твърдението си анализаторите изтъкват и други факти – хероиновият пазар в София е в пълен хаос. Всеки излиза и си продава както си ще. При наличие на един голям бос това не би било позволено. Въпреки „слободията“ по улиците спряха и ексцесиите, които заради „кафявото“ винаги са били най-много. Отдавна няма пребити или наказани по друг начин дилъри или шанаджии. Което също подкрепя твърдението, че някой голям се е оттеглил, вече не му пука и не му се занимава с глупости.

„Аз съм си полицай“, обичал да повтаря Златомир Иванов - Баретата пред свои близки. Той доказвал това с твърдението си, че винаги, когато поредният нов министър на вътрешните работи реши да покаже мускули и да окафези за ден-два знаковите фигури, Златко просто идвал тихо и мирно в СДВР само след едно обаждане по телефона.

Системата работела така от години. Когато ескортът му от два джипа пък минел покрай пътно ченге, се свалял прозорецът и се искала на полицая… шапката. Ако се уцелело някое по-младо и уплашено сержантче, Златан, както свойски го наричат бившите му колеги-ченгета, го успокоявал, че никога нямало да направи постановка на човек от системата. Във фуражката се слагали толкова 50-левови банкноти, от колкото човека се състои патрулът. Пожелавало се: „Лека работа, момчета!“ и ескортът отпрашвал.

Слухове дори твърдят, че ако дилъри на Баретата засечели дете на полицай да си купува „кафявата смърт“, вместо да му продадат, предпочитали да го респектират и да го заплашат, че ще кажат на баща му ако не спре.

Със сигурност обаче Златомир Иванов е акумулирал огромни средства в последното десетиление. Основната част от тях вложил в недвижими имоти. Смята се, че дори да не си мърда пръста, от месечни наеми връзва по 50-100 хил. лв. Всичко било на името на подставени лица, но въпреки благия му характер, за който споменахме по-горе, те му се отчитали съвсем стриктно и до стотинка.

Константин Тодоров
10531 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.05.27 | 21:15

7
ИМА САМО ЕДИН НАЧИН ДА СЕ ОТТЕГЛИШ ОТ ТОЗИ БИЗНЕС - С КРАКАТА НАПРЕД В ДЪРВЕНО ПАРДЕСЮ!!! НЕ НАС ТИЯ!
Ястреб на задната седалка

2013.03.25 | 21:14

5
Много филми гледате. :D

2013.04.09 | 16:31

6
Сладури тази държава нема да се оправи докато нема отстрел на вреден дивеч

2013.03.25 | 21:13

4
Поредната (скрита) реклама на пожарникарчето. Цитат от статията "Основна роля за „пенсионирането“ на бившия командос от поделението във Враня изиграл фактът, че в момента „едни свидетелски показания на някой затворник – и си вътре" - КАК ЛИ ПЪК НЕ?! Маргините кога ги оправдаха - след като дойде Борисов на власт!
Пиночет

2013.03.25 | 20:42

3
Ах как ще ми хареса да дойде на власт някой български Пиночет и да ви прати на стадионите. С радост бих ви отстрелял всички долни боклуци.
A1

2013.03.18 | 11:11

2
Za otstrelvaneto bih se vkljuchil. Samo deto teja za koito govorish shte sa shashtite narkobaroni.
kinesiotapebg.eu

2012.02.12 | 14:28

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини