Двама мераклии за стола на шефа на КРС

  • 10 септември 2012 10:01

  • 1219
  • 0
Двама мераклии за стола на шефа на КРС
©

Само месец преди да изтече мандатът на сегашния председател на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков, вече има три кандидатури за поста. Това разкриха пред Труд източници от ведомството, пожелали анонимност.

Най-отрано желанието си за нов мандат заяви настоящият телекомуникационен бос Веселин Божков, който бе назначен от бившия премиер Сергей Станишев.

Ботевградчанинът, за когото се говори, че след Станишев е избрал за покровител депутатът от ДПС Делян Пеевски, остана на поста си и по време на управлението на ГЕРБ. Това стана, въпреки че ведомството се провали във всичките си опити да организира търгове за нови мобилни оператори и въпреки нагласените конкурси за мултиплексите, заради които ЕК стартира наказателна процедура срещу България.

Много интересни са и другите две имена, които вече са в обращение. Слухове свързват шефското място в КРС с бившия транспортен министър Пламен Петров, който доскоро бе финансов директор на “Мобилтел”. Любопитното в случая е, че Петров е спряган и за главен изпълнителен директор или шеф на борда на БТК след продажбата на компанията на консорциума между КТБ и “Внешторгбанк”.

Третата кандидатура е на депутата от ДПС Камен Костадинов. Той вече беше зам.-шеф на ведомството по време на правителството на НДСВ.

Междувременно източници от управляващата партия разкриха, че отново е даден рестарт на идеята КРС да се обедини със Съвета за електронни медии в единен суперрегулатор на електронните медии и телекомуникациите. Това обаче изисква значителни законови промени.

Последвайте канала на

Novini.bg
1219 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини