Цветна етажерка за детска стая

Основната цел на всяка мебел, която създаваме сами е да бъде максимално полезна за нас и да отнема минимална част от бюджета ни. С достатъчно сръчност и въображение можем да направим истински интериорни шедьоври, които, на всичко отгоре, не можем да намерим на пазара.

Споменавайки „на всичко отгоре“ не можем да не ви попитаме – омръзнало ли ви е от купчините с книги и играчки в стаята на вашето дете? Ако е така и търсите лесен и удобен начин да съхранявате вещите на детето си без да купувате мебели, с които след едва няколко години ще трябва да се сбогувате, ние сме насреща.

Това съвсем не е ситуация от типа „мисията-невъзможна“, затова сме ви подготвили една много симпатична идея за съхранение на вещи, а именно – цветна етажерка за детската стая. И хубавата новина е, че можете да си я направите сами, като я съобразите с цветовата гама на стаята и вашия вкус!

Виж още: Шкафче за обувки от дървена щайга

Необходими материали:

- Няколко дървени щайги
- Боя

Необходими инструменти:

- Бормашина
- Винтове
- Прави планки

Стъпка 1:

Първата и основополагаща стъпка е да се сдобиете с няколко дървени щайги. Преди да преминете към закупуването им обаче, ги огледайте добре за пукнатини и остри трески, тъй като голяма част от тях имат подобни дефекти.

Желателно е преди да предприемете следващите стъпки от направата на етажерката да ги шлифовате с помощта на шкурка, за да премахнете дребните трески и прах.

Стъпка 2:

Следва най-забавната част, а именно боядисването на дървените щайги! Дали те ще бъдат едноцветни или всяка ще бъде с различен цвят зависи изцяло от вас. Можете да добавите разноцветни петна или декорации по ваш избор, а също и да повторите боята до достигане на желания цвят.

Виж още: Детски легла, вдъхновени от приказките

Отделете повече време за обмисляне на цялостния вид на етажерката, както и на това дали дървените щайги да бъдат вертикално или хоризонтално разположени, а защо не и комбинация от двете. Всякакви варианти са възможни, стига да разполагате с достатъчно пространство за експерименти в детската стая.

Стъпка 3:

Най-трудната част е сглобяването на етажерката. За да не се разпадне, трябва да прикрепите дървените щайги една за друга с помощта на винтове и бормашина. Разположението както на щайгите, така и на самите винтове е изцяло по ваша преценка и зависи от общия вид на етажерката, но препоръчваме устойчивостта й да бъде с приоритет пред външния й вид. За допълнителна устойчивост можете да прикрепите с винтове етажерката за стената.

Стъпка 4:

Накрая остава да подредите всички играчки и книги, за които до този момент не намирахте място в детската стая.

Виж още: 7 идеи за приказни детски стаи

Надяваме се тази цветна идея да ви е вдъхновила да разнообразите вида на детската стая, като сътворите уникална етажерка от дървени щайги. Ако пък планирате цялостен ремонт на стаята на вашето дете, направете безплатна заявка в MaistorPlus.com и се възползвайте от съветите на специалистите ни в сферата на интериорния дизайн , регистрирани в платформата. Така не само ще може да разгледате офертите им, но и да получите отзиви и оценки за тяхната работа, за да се изберете в последствие най-доброто за вас и вашия дом.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Направи си сам

още

Анкета

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Избрано от Интернет