Шкафче за обувки от дървена щайга

  • 30 септември 2014 12:31

  • 12401
  • 0
Шкафче за обувки от дървена щайга
©

Всички знаем, че не е никак практично и удобно коридорът да е пълен с разхвърляни обувки, в които периодично да се спъваме на излизане.

Ние имаме решение на този често срещан проблем. То е особено привлекателно за любителите на направи си сам предизвикателствата, които обичат да експериментират и да създават свои собствени, уникални творения. Ще разширим приложението на дървените щайги, като ви покажем как можете да си направите интересен и много практичен шкаф за обувки само в 6 лесни стъпки. Освен че изработката му е лесна, тя ще ви спести както средства, така и място в коридора. Вижте нашите инструкции и се захващайте за работа.

Вижте още: Етажерка от дървени щайги в 4 лесни стъпки

Необходими материали:

  • 1 дървена щайга

  • 2 дървени плоскости

  • Шкурка

  • Спрей за боядисване

  • Вата

  • Парче плат

  • Механичен или електрически такер

  • Мебелни колелца (по избор)

Стъпка 1

Започнете работния процес с обработка на дървения материал. Подгответе щайгата за боядисване, като първо изравните и изгладите повърхността й с шкурка. Работете равномерно и шлайфайте дъските по посока на дървените влакна. Ако желаете, бихте могли да нанесете 1-2 ръце полиуретанов лак преди полагането на боята.

Стъпка 2

Пристъпете към боядисване. За целта можете да използвате спрей или обикновена четка и боя. Изберете предпочитан от вас цвят и нанесете 2 слоя от него, за да бъде по-наситен. Напръскайте или боядисайте така, че цветът да е еднакъв и да няма по-светли и по-тъмни петна. Ако естественият цвят на дървесината ви харесва повече, бихте могли да пропуснете тази стъпка.

Стъпка 3

Вземете една дървена плоскост с размерите на страничната част на щайгата. Пригответе си известно количество вата и го разположете по цялата повърхност на дъската. Ватата ще определи мекостта на мястото за сядане, затова сложете толкова, колкото смятате, че ще бъде нужно, за да бъде удобно.

Вижте още: Кафе масичка от дървени щайги в 6 лесни стъпки

Стъпка 4

Дойде ред на такера. В случая е използван механичен такер, който работи на принципа на телбода и се използва за претапициране. Покрийте ватата с парче плат. Хубаво опънете плата, така че краищата му да стигнат от обратната страна на дъската. Защипете ги с металните скоби от такера.

Стъпка 5

Бихте могли допълнително да укрепите и опънете плата, като го застопорите с метални кабарчета в основата на седалката. По средата на дървената щайга закрепете още една дървена плоскост, върху която ще стоят вашите обувки. Тази плоскост трябва да бъде предварително боядисана в същия цвят, с който сте боядисали цялата щайга. По ваше желание можете да монтирате и 4 мебелни колелца по краищата на шкафчето.

Стъпка 6

Вашият малък и функционален шкаф за обувки вече е готов. Можете да подредите няколко чифта, с които ходите най-често и да седнете върху възглавничката, за да проверите, дали е достатъчно удобна.

Вижте още: 9 свежи идеи за маса от палети

Ако сме ви вдъхновили с това наше предложение, създайте своя собствена идея или потърсете помощ от изпълнителите в категория мебели по поръчка, регистрирани в уебсайта MaistorPlus.com. Направете безплатна заявка, сравнете оферти и изберете подходящ дърводелец, който да осъществи вашите идеи за интересни и креативни мебели.

Източник на снимки: Handimania

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/300/shkafche-za-obuvki-ot-dyrvena-shtajga

Последвайте канала на

12401 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини