Великолепен мезонет в Челси, Манхатън

Невероятно просторно жилище, съчетало динамиката на големия град с усещането за спокойствие и домашен уют. То се намира не къде да е, а именно в Челси, Манхатън и за радост на собственика си, разполага с две големи спални, приветлива дневна, изключително модерна кухня и много интересни декоративни елементи.

Последвайте ни и нека заедно надникнем в този пример за разкошен архитектурен дизайн, като не забравяйте да поверите важните ремонтни дейности у дома на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus!

Отдадени на идеята за уютен дом

Сътворяването на този забележителен мезонет бе поверено в ръцете на архитекта Матю Бремер. Жилището се намира в Челси, Ню Йорк и от 140 кв.м. празно пространство създателите му трябвало да сътворят един наистина удобен и модерен дом.

Виж още: 8 свежи дизайнерски идеи

Неповторимият дух на Ню Йорк

Целта на специалистите, работили по мезонета, била да създадат дом, който олицетворява настроението и вибрациите на Ню Йорк. Днес това жилище ни оставя без думи, пресъздало атмосферата на големия град. Елегантността в дизайна му намира място дори в кухнята, която впечатлява с нестандартния си модул и стъклен кухненски гръб!

Технологиите промениха представата за дизайн

Технологичният напредък позволява сбъдването и на най-смелите интериорни желания и това жилище е самото доказателство за това! С помощта на цифрово проектиране и производствени методи, този дом се сдобива с уникални стенни панели, пресъздаващи нощните светлини на Манхатън.

Изборът на подходящ метод е от значение

Това стана възможно с използването на т.нар. CNC фрезоване, което представлява компютърно числено контролирано фрезоване, позволяващо постигането на разнообразни форми.

Белите панели допринасят за комфорта

Белите панели са със специално LED осветление, така че да създават приятна и спокойна обстановка за своите обитатели. Естетическата им стойност придава на цялото жилище неповторимо излъчване, което впечатлява още от входната врата. Те са в пълно стилово и цветово съзвучие с обзавеждането на дневната, в което доминират бялото и сивото.

На преден план излизат детайлите

Минималистичният вид на основните елементи на жилището е разчупен от ролята на дребните детайли и декорации. Разпознаваме ги във вид на килими, възглавнички, сувенири, завеси и много други. Заедно, те правят от едно добре обзаведено жилище истински уютен дом с уникално излъчване.

Виж още: 5-те водещи тенденции за дома за 2015г.

Идеята зад това невероятно стълбище

Един от най-впечатляващите елементи от това жилище е именно уникалният дизайн на стълбището. То представлява истински интериорен шедьовър, погледнат през призмата на древното японско изкуство – оригами. Макар изкачването по него да изисква повишено внимание, стълбището „отваря“ допълнително пространство заради липсата на стабилна опора под него.

Перфектната композиция

Съвършено допълнение към стълбището се явява извитата бяла пейка, която сякаш „плува“ в пространството под него. Тя ни въвежда към симпатична дневна, отличваща се с преобладаващи сиви елементи и кокетни златни допълнения. Именно засиленото „присъствие“ на бяло и сиво в интериора на това жилище го прави толкова светло и приветливо!

Компилация от цветове и текстури

Ако обърнем повече внимание на обзавеждането на дневната, ще забележим умелото смесване на текстури и материи. Бялото и сивото са разнообразени от дребни детайли в лилаво, винено червено, светло зелено и златно, които в подобно съчетание създават усещане за премерен лукс и пълен комфорт.

Разкошна спалня със съвременен дизайн

На втория етаж на мезонета са разположени две спални, изпълнени с естествена светлина и уникални декорации. Едната обаче е значително по-светла, с по-смело модернистично излъчване. От гледна точка на мебелите, в нея няма нищо излишно, а украсите придават известен характер на стаята.

Възхитителната огледална стена

Огледалните панели, които са част от тази спалня, са със същите фини елементи, като тези на белите панели на долния етаж. Отразяващата им повърхност обаче разширява визуално помещението, а златистите отблясъци съхраняват атмосферата на големия град. И това, ако не е иновация, която всеки иска да пренесе у дома!

Усещане за чистота и свежест

И двете спални разполагат с отделна баня, чийто дизайн е в синхрон с останалата част от жилището. Надниквайки в една от тях, забелязваме съчетаване на тъмно и светло дърво, огледални повърхности и фино стъкло.

Виж още: Преди и след: удивителна кухненска реконструкция

В името на пълния комфорт

Втората спалня е малко по-тъмна, но обзаведена в същия минималистичен стил. Декорациите отново целят да разчупят еднообразния й вид, а най-голяма заслуга за това има килимът от естествен косъм. Ако това невероятно жилище в Челси, Ню Йорк, ви мотивира да внесете промяна и в своя дом, потърсете коректни специалисти, които да се ангажират с качественото изпълнение на всички ремонтни дейности. Направете безплатна заявка в MaistorPlus, за да разгледате офертите им и да сравните мнения на клиенти за предлаганите от тях услуги!

Коментари

  1. 2015.09.10 | 22:25
    грозна кочина,кич е комплимент,цигания е единственото определение
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Интериорен справочник

още

Анкета

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Избрано от Интернет