5 трика за обзавеждане на споделена детска стая

  • 09 април 2015 12:07

  • 12439
  • 1
5 трика за обзавеждане на споделена детска стая
©

Да се обзаведе детска стая едновременно за момче и момиче е истинско предизвикателство. Малко са семействата, които имат достатъчно пространство и средства, за да си позволят отделна стая за всяко дете.

Професионалистите по интериорен дизайн в платформата, могат да ви дадат отлични решения. Тук предстои да се запознаете с 5 трика за обзавеждане на споделена детска стая. Кой от тях ви се струва най-удачен, можете да споделите в коментар под статията.

Изберете неутрална тема

Ако предпочитате да заложите на една цветова тема за всички стени в детската стая, то нека тя да е неутрална. Жълто и зелено се харесва и от момиченца, и от момченца. Можете да се спрете и на бяло или бежово. Липсата на весели и ярки цветове в общия фон компенсирайте чрез завесите, мебелите, играчките. Един свеж, цветен килим също може да внесе радостно настроение в царството на малчуганите. А ако изберете различни завивки за всяко от леглата, това също е добър начин да се създаде впечатление за лично пространство.

Вижте още: 10 детски стаи с цветни килими

Обособете зони за него и за нея

Друг вариант за стаята на двете ви съкровища е да обособите зони за него и за нея. Така всеки от тях ще бъде с усещането, че си има собствена стая в рамките на споделената. Боядисайте стените в частта на момченцето в неговия любим цвят, а тези при момиченцето-в нейния. Можете да организирате нейната половина като декор за фея или принцеса. Неговият интериор пък може да го кара да се изживява като пират или мускетар, например.

Стимулирайте задружността

Който и от горните два варианта за обзавеждане на детска стая да изберете, е много важно да стимулирате задружността. Нека има място, което да събужда интереса им от време на време да си играят заедно. Може това да е масичка, където да си сервират въображаеми лакомства. Или върху килимче на пода да има играчки, които да са подходящи и за двамата. Не можем да ви обещаем, че това ще донесе вечен мир между сина и дъщеря ви, но целта е все пак да има някакви моменти на задружие. Което със сигурност е по-добре от непрекъсната дистанцираност.

Нещо любимо за всеки


Постарайте се да зарадвате и момченцето, и момиченцето с нещо за всеки от тях. Цветът, ако не чрез стените, може да присъства с помощта на чекмеджетата или кутиите, където се прибират дрехите и играчките. Предпочитаните анимационни герои също могат да вземат участие под една или друга форма. Според това, което ви позволява пространството, можете да го използвате за поле за любими игри за него и нея, когато искат да се занимават сами със своите детски дела.


Използвайте геометрия

Геометрията можете да включите като част от декора на стените, чрез постелки за пода, възглавнички. Реални играчки под формата на кубчета, топчета, пирамидки и други подобни също са подходящи. Ако са и в различни цветове, това ще помогне на децата по-бързо да усвоят както основни фигури и форми, така и цветовото разнообразие. Така детската стая ще има и полезен, образователен ефект.

Ако след прочетеното дотук сте усетили неустоим порив да внесете някои промени в детската стая или основно да я ремонтирате, доверете се смело на специалистите в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, запознайте се с офертите на професионалистите във вашия район и изберете тази, която максимално ще удовлетвори вашите желания и тези на децата ви.

Последвайте канала на

12439 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!!!

2015.06.22 | 15:22

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини